Başkan Çeleğen’den '12 Şubat Kurtuluş Bayramı' mesajı...

Tarih: 13 Şubat 2018, 14:58

Ekinözü Belediye Başkanı Nursi Çeleğen, Kahramanmaraş’ın düşman işgalinden kurtuluşunun 98. yılı dolayısıyla bir mesaj yayınladı.

Çeleğen , “Her yıl 12 Şubat Kurtuluş Bayramı kutlamaları çerçevesinde; kamu kurum ve kuruluşları, sivil toplum kuruluşları ve halk tarafından organize edilen etkinliklerle, tarihte eşine az rastlanır bir mücadelenin verildiği Kahramanmaraş’ın düşman işgalinden kurtuluş yıldönümünü anıyor ve kutluyoruz” dedi. Kahramanmaraş’ın büyük mücadeleli başarısının, Kurtuluş Savaşı’nın da ilk hareketlerinden birini teşkil ettiğini belirten Ekinözü Belediye Başkanı Nursi Çeleğen, sözlerine şöyle devem etti. “21 Ocak 1920 tarihinde başlayan ve 22 gün 22 gece süren mücadelede Kahramanmaraş halkı, 7 den 70’e tek vücut halinde, bütün varlığını ortaya koyarak kendisini yok etmek isteyen işgalci düşmanları yerli işbirlikçileriyle beraber mağlup ederek büyük bir zafere imza atmış, Kurtuluş Savaşı sonrasında Kahramanmaraş`a bir yazı gönderilerek Milli Mücadeleye katılanların listesi istenmiş, şanlı mücadelenin yaşandığı Kahramanmaraş’tan ise Ankara’ya " Kahramanmaraş `ta Milli Mücadeleye katılmayan tek fert bile yoktur" cevabı verilmiştir. Bunun üzerine 5 Nisan 1925 yılında toplanan Türkiye Büyük Millet Meclisi İstiklal Madalyası`nın Kahramanmaraş`ta fertlere değil, şehir halkına verilmesi kararlaştırmıştır. 7 Şubat 1973 tarihinde "Kahramanlık" payesiyle de ödüllendirilen Maraş’ın adı Kahramanmaraş olarak değiştirilmiştir” şeklinde konuştu. Başkan Çeleğen sözlerine şöyle devam etti,” Bugün bu büyük mücadelenin bu onurlu, şanlı başarının mirasçıları olan bizler bütün bunları bir emanet bilmeli ve emaneti yücelterek 98 yıl önce ecdadımızın kanlarıyla kazanarak bizlere emanet ettiği bu vatan topraklarını korumayı ilke edinmeliyiz. Her alanda çağı yakalamış, tarihini unutmayan bu güzel kent Kahramanmaraş’ı oluşturmak için, şehrimizi daha kalkınmış, daha çağdaş ve daha mutlu yarınlara ulaştırmak için çalışmalı, gayret etmeliyiz. Bu duygu ve düşüncelerle, 98 yıl evvel sergilenen Kurtuluş Mücadelesinin kahramanlarına ve aziz şehitlerimize Yüce Allah’tan rahmet diliyor, tüm Kahramanmaraşlı hemşerilerimizin 12 Şubat Kurtuluş Bayramını kutluyor, sevgi, saygı ve şükranlarımı sunuyorum” dedi.

2009 - 2018  © Ekinözü belediyesi