Başkan Çeleğen’den Ekinözülü Ünlü Şair "Abdurrahim Karakoç" için Anma Mesajı

Tarih: 07 Haziran 2017, 10:12

Türk halk şiirinin son halkası kabul edilen ve 'Mihriban' başta olmak birçok eseri bestelenerek ölümsüzleşen Karakoç'un Hakka yürüyüşünü 5. Yılı dönümü nedeniyle Ekinözü Belediye Başkanı Nursi Çeleğen bir anma mesajı yayımladı.

7 Nisan 1932 yılında Kahramanmaraş’ın Ekinözü İlçesinde dünyaya gelen ve ömrünün uzun bölümünü ilçede geçiren Karakoç İlçemizin yetiştirdiği ender insanlarından bir tanesi olduğunu ifade eden Başkan Çeleğen mesajında şu ifadelere yer verdi. 2012 yılının Haziran ayında hayatını kaybeden Abdurrahim Karakoç, yaşayan canlı şiirleriyle, tatlı üslubuyla her zaman halkın sesi oldu; düşündüklerimizi, söylediklerimizi şiirleştirdi. Dünyaca ünlü şair ve yazarları bağrından çıkartan Ekinözü İlçemiz, edebiyat dünyasına mal ettiği bir koca çınarı 2012 yılı 7 Haziran günü kaybetti. Milletimizin dertlerini ve sıkıntılarını kaleme aldığı şiirleriyle gönüllerde taht kuran büyük dava adamı Abdurrahim Karakoç yazdığı şiirler ve fikirleriyle her zaman milletimize yol göstermiştir. Başkan Mesajın devamında Merhum Abdurrrahim Karakoç, ‘Her mısra şairin parmak izidir’ der. O parmak izi aslında hayatın izidir. Abdurrahim Karakoç, tüm hayatı boyunca toplumun değerlerini ön plana alan, sevgi dolu, kardeşlik dolu şiirleriyle insanımıza yol göstermiş ve yeri geldiği zaman da hicivleriyle doğruyu ama hep doğruyu işaret etmiştir. ‘Şiiri çıkarırsam hayatımdan geriye hiçbir şey kalmaz’ diyen merhum Karakoç, ‘şiirin konusu her zaman bağlı olduğu milleti ve inandığı hakkı anlatmak için bir araç olmalıdır’ der. ‘Şiir milliliktir, saflıktır, Hakka bağlılıktır, halka saygılı olmaktır’ diyerek kendi şiirini Hakkın ve hakikatin emrine verdiğini ilan etmiştir. Şairlerimizi hatırladıkça öz değerlerimizi, kültürümüzü ve tarihimizi hatırlayacağız” diye konuştu.